Racuszki bananowo-jabłkowe na kefirze

Miękkie, soczyste, bez cukru! Zestawienie banana, jabłka i cynamonu dobudza największego śpiocha. Spróbujesz?



Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki pszennej
  • 2 szkl. kefiru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 dojrzałe banany
  • 1 jabłko
  • olej

Sposób przygotowania:

Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj. Dodaj kefir, jajka i rozgniecione banany. Wszystko zmiksuj na gładką masę. Dodaj pokrojone w drobną kostkę obrane jabłka. Wymieszaj za pomocą łyżki.

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Łyżką wykładaj porcje ciasta. Smaż z obu stron na złoty kolor.

Jeśli lubisz, możesz posypać cukrem pudrem z cynamonem.

Komentarze