Troszkę ten przepis odleżał w szufladzie. Ale... sałatka była taka pyszna, że wskakuje na bloga :)
Ma same zalety - zielona! zdrowa! sycąca! pachnąca!
Składniki:
Ma same zalety - zielona! zdrowa! sycąca! pachnąca!
- duża garść świeżego szpinaku
- 1 świeży długi ogórek
- 1 dojrzałe awokado
- 2 jajka ugotowane na twardo
- mała czerwona cebulka pokrojona w kostkę
- sos balsamiczny ITALIAMO z Lidla
Sposób przygotowania:
Szpinak umyj i osącz z wody. Ułóż go na półmisku. Ogórek obierz i pokrój w kostkę. Awokado obierz i pokrój w kostkę. Jajka obierz i pokrój w kostkę.
Wszystkie warzywa i jajka ułóż warstwami na szpinaku. Całość polej sosem balsamicznym.
Banalne? Pewnie. Ale pyszne :)
Komentarze
Prześlij komentarz